8 saker att tänka på när du ska köpa Golfbag

8 saker att tänka på när du ska köpa Golfbag

Att köpa golfbag kan ibland vara svårt eftersom det finns så mycket att välja på, men med rätt information kan du hitta den perfekta golfbagen för dina behov. Här är en enkel köpguide:

1. Storlek och vikt

När du ska köpa golfbag är storlek och vikt två viktiga faktorer att tänka på. Om du är ute efter en bärbag, vill du ha en relativt lätt bag. Om man väljer en lättare bag måste man kompromissa lite på förvaring och utrymme. Om du däremot använder en golfvagn, kan du välja en större och tyngre bag.

2. Antal klubbfack

Antalet klubbfack i en golfbag kan variera. Vissa golfbagar har individuella fack för varje klubba, vilket kan hjälpa till att skydda klubborna och organisera dem bättre. Andra bagar har färre fack, vilket kan göra dem lättare och mer kompakta. Fundera lite på hur du vill sortera dina klubbor innan du ska köpa golfbag.

3. Extra fack och förvaring

Extra fickor och förvaringsutrymmen kan vara bra att se över eftersom man behöver ha med sig en del saker under en golf runda. Är det en varm sommardag är det bra att tex fylla på med mycket vatten som tar en del plats. Är det en regnig dag behövs plats för extra kläder, regnkläder och paraply. Vissa golfbagar har isolerade fack för drycker eller speciella fickor för värdeföremål. Det är även bra att se till så bagen har flera mindre fack för peggar, bollar och andra saker som behövs under rundan.

4. Viktigt med bärsele

när du ska köpa golfbag, framförallt en bärbag, bör du leta efter en bag med bekväma bärremmar. Att spela 18 hål tar tid och kroppen utsätts för mycket påfrestning när man bär sin bag. Vi rekommenderar att du köper en golfbag som har dubbla bärselar för att inte belasta bara en sida.

5. Stabilitet

En bra golfbag bör vara stabil och inte välta när den ställs ner. Köper man en bärbag finns det inbyggda stativ som automatiskt fälls ut när bagen ställs ner, vilket kan vara mycket praktiskt på golfbanan. Det är bra att veta att även om man köper en bärbag funderar det utmärkt att ha den på en golfvagn.

6. Material och hållbarhet

Golfbagar tillverkas i en mängd olika material, inklusive nylon, läder och syntetiska material. Du bör leta efter en golfbag som är gjord av hållbara material som kan stå emot väder och vind. Vissa golfbagar är helt vattentäta vilket är såklart väldigt bra om man vet med sig att man kommer spela i mycket regn. Dessa brukar dock vara något dyrare. Vattenavvisande bagar är ett annat bra alternativ och är oftast lite billigare.

7. Olika varumärken att titta på när du ska köpa golfbag

  1. Titleist: Känd för att tillverka några av de bästa golfbollarna i världen, Titleist producerar också högkvalitativa golfbagar. Deras tourbagar är populära bland professionella golfare och de erbjuder även lättare bärbagar för alla typer av golfare
  2. Callaway: Callaway är en annan populär leverantör av golfutrustning, känd för sin banbrytande teknologi och design. Deras golfbagar kommer i många olika former och storlekar, inklusive tourbagar, bärbagar och vagnbagar. Callaways bagar är kända för deras hållbarhet och innovativa lösningar.
  3. TaylorMade: TaylorMade är välkänd för sina golfklubbor, men de tillverkar också utmärkta golfbagar. De har ett brett utbud med allt från lyxiga tourbagnar till lättviktsbagar. TaylorMades golfbagar är kända för deras sofistikerade design och högkvalitativa material.
  4. Mizuno: Mizuno är ett japanskt märke som är känt för att tillverka några av de bästa järnklubborna på marknaden. De producerar också golfbagar av hög kvalitet. Mizunos golfbagar är kända för deras lätta design och bekväma bärfunktioner.
  5. PING: PING är en stor aktör inom golfindustrin, och deras golfbagar är lika populära som deras klubbor. De erbjuder olika typer av bagar, inklusive tour-, bärbagar och vagnbagar.

8. Pris

Priset på golfbagar kan variera mycket. Du bör bestämma din budget innan du ska köpa golfbag och tänka på vilka funktioner och egenskaper som är viktigast för dig.

Kom ihåg att den bästa golfbagen för dig beror på dina individuella behov och preferenser. Med rätt golfbag kan du förbättra din golfupplevelse och fokusera mer på ditt spel. 

Se alla golfbagar >

Besök en PQ Golfbutik och få hjälp med att hitta rätt golfbag för dig >