boka custom fitting nära dig

Med 45 custom fitting platser runt om i Sverige är PQ Golf en av de största i landet när det kommer till custom fitting. Vanligt besöka platser för bästa custom fitting golf är:

 • Custom fitting Stockholm
 • Custom fitting Göteborg
 • Custom fitting Skåne

Vad är custom fitting?

Custom fitting är en process där en expert hjälper dig att hitta de perfekta golfklubborna för dig. Experten kommer att analysera din sving, kroppsmått och spelstil för att hitta rätt längd, vikt, flex och grepp för dina klubbor.

Fördelar med custom fitting golf

Det finns många fördelar med att göra en custom fitting. Här är några av dem:

 • Du får klubbor som är anpassade för dig och din spelstil.
 • Du kan förbättra din sving och ditt spel.
 • Du kan få mer distans och precision.
 • Du kan minska risken för skador.

varför välja en pq golfshop för custom fitting?

 •  

  erfarenhet och kunskap

  Inom PQ Golf finns det 90 PGA Professionals med lång erfarenhet av att göra custom fitting oavsett din spelnivå.

  Hitta en fitting expert nära dig
 •  

  stort utbud av golfklubbor

  Inom PQ Golf har vi ett stort utbud av de senaste golfklubborna med allt från Taylormade till Cobra, Ping och Titleist mm.

  Boka custom fitting idag
 •  

  testa innan du bestämmer dig

  Hos PQ Golf kan du alltid vara trygg med att du får möjlighet att testa olika klubbor innan du bestämmer dig. Kundnöjdhet är vårt främsta fokus.

  Besök närmsta PQ Golfshop

Vanliga frågor och svar om custom fitting

Hur går en custom fitting till?

En custom fitting är en process där en expert hjälper dig att hitta de perfekta golfklubborna för dig. Experten kommer att analysera din sving, kroppsmått och spelstil för att hitta rätt längd, vikt, flex och grepp för dina klubbor.

En custom fitting börjar med att du fyller i en frågeformulär om din golfbakgrund och din spelstil. Du kommer också att bli ombedd att göra några enkla övningar, till exempel att svinga en klubba och att slå en boll.

Baserat på din information och dina övningar kommer experten att rekommendera ett antal olika klubbor för dig att testa. Du kommer att få testa klubborna på en driving range eller en golfbana.

När du har testat alla klubbor kommer experten att hjälpa dig att välja de bästa för dig. Experten kommer också att ge dig tips om hur du använder dina nya klubbor på bästa sätt.

Här är några av de saker som en custom fitting kan ta hänsyn till:

 • Längd: Längden på klubban beror på din längd och din svingstil.
 • Vikt: Vikten på klubban kan påverka din svinghastighet och din bollträff.
 • Flex: Flexen på skaftet påverkar hur klubban böjer sig vid svinget.
 • Grepp: Greppet ska passa dina händer och din svingstil.

En custom fitting kan vara en investering, men det kan vara värt det om du vill förbättra ditt golfspel. En bra custom fitting kan hjälpa dig att få mer distans, precision och kontroll, vilket kan leda till lägre slag och bättre resultat.

Vad är skillnaden mellan custom fitting och justering av golfklubbor?

Custom fitting och justering av golfklubbor är två olika begrepp som ibland kan förväxlas. Custom fitting handlar om att anpassa klubborna efter spelarens individuella behov och preferenser. Detta inkluderar att välja rätt klubblängd, lie-vinkel, skaftflex och greppstorlek för att optimera prestationen.

Å andra sidan är justering av golfklubbor en process där befintliga klubbor ändras eller anpassas för att bättre passa spelarens behov. Detta kan inkludera att ändra klubblängden, lie-vinkeln eller ändra greppet.

Custom fitting är en mer omfattande process som innefattar en ingående analys av spelarens sving och fysiska egenskaper för att hitta de bästa klubborna för spelaren. Justering av klubbor är en mindre omfattande process som syftar till att finjustera befintliga klubbor för att förbättra passformen.

Vilka faktorer bör jag överväga vid val av golfklubbor med custom fitting?

När du väljer golfklubbor med custom fitting finns det flera faktorer att överväga. Här är några viktiga faktorer:

 1. Spelstil och förmåga: Tänk på din spelstil och spelkunskap. Är du en nybörjare eller en erfaren spelare? Anpassa klubborna efter din nivå för att få bästa möjliga prestation.
 2. Fysiska egenskaper: Ta hänsyn till dina fysiska egenskaper, som längd, arm- och handlängd, samt flexibilitet. Anpassa klubborna efter din kroppsmekanik för bästa möjliga passform.
 3. Budget: Bestäm din budget för golfklubbor. Custom fitting kan vara något dyrare än standardklubbor, men det kan vara en värd investering om du är seriös med ditt golfspel.
 4. Varumärke och modell: Utforska olika varumärken och modeller av golfklubbor för att hitta en som passar din spelstil och preferenser. Testa olika klubbor och se vilka som ger dig bäst känsla och prestation.

Genom att överväga dessa faktorer och samarbeta med en custom fitting-specialist kan du hitta de bästa golfklubborna för ditt spel.

Hur kan jag få bättre precision och längd med custom fitting av golfklubbor?

Custom fitting av golfklubbor kan hjälpa dig att uppnå bättre precision och längd på banan. Här är några sätt på vilka custom fitting kan bidra till att förbättra dessa aspekter av ditt spel:

 1. Optimera klubblängden: Genom att ha rätt klubblängd kan du få bättre kontroll och träffsäkerhet. En för kort eller för lång klubba kan påverka svingens ban och träffpunkten på klubbladet.

 2. Justering av lie-vinkel: Lie-vinkel påverkar träffpunkten på klubbladet vid adress. Genom att anpassa lie-vinkeln efter din sving kan du träffa bollen i sweetspot och minimera slicar eller hooks.

 3. Klubbhuvudets utformning: Valet av klubbhuvudets utformning kan påverka både precision och längd. Vissa klubbhuvuden är mer förlåtande och ger bättre kontroll, medan andra är utformade för att maximera distansen.

 4. Skaftflex: Skaftets flexibilitet kan påverka kraftöverföringen i svingen. Genom att ha rätt skaftflex för din svinghastighet kan du få ökad distans och bättre träffsäkerhet.

Genom att kombinera dessa anpassningar och optimera klubborna för din spelstil kan du uppnå bättre precision och längd på dina slag.

Finns det några nackdelar med custom fitting av golfklubbor?

Även om custom fitting av golfklubbor har många fördelar finns det några potentiella nackdelar att överväga:

 1. Kostnad: Custom fitting kan vara något dyrare än att köpa standardklubbor direkt från hyllan. Du bör vara beredd på att betala en extra kostnad för custom fitting-tjänsten.
 2. Tidskrävande: En custom fitting-session kan ta tid och kräva att du bokar en tid med en specialist. Om du har bråttom att få dina klubbor kan custom fitting-processen ta längre tid än att köpa klubbor direkt från hyllan.
 3. Personlig preferens: Trots att custom fitting kan optimera klubborna för din spelstil kan det finnas en personlig preferens som inte uppfylls. Det är viktigt att kommunicera tydligt med custom fitting-specialisten och testa olika alternativ för att hitta klubbor som du trivs med.

Det är viktigt att överväga både fördelar och nackdelar när du beslutar om custom fitting är rätt val för dig. För många golfare uppväger fördelarna nackdelarna och leder till en förbättrad spelupplevelse.

Vilka är de vanligaste misstagen vid custom fitting av järnklubbor?

Vid custom fitting av järnklubbor finns det några vanliga misstag som bör undvikas för att få bästa möjliga resultat. Här är några av de vanligaste misstagen att se upp för:

 1. Felaktig klubbhuvudsstil: Valet av klubbhuvudsstil kan påverka bollflykt och träffkänsla. Att välja en klubbhuvudsstil som inte passar din spelstil och preferenser kan leda till dåliga resultat.
 2. Felaktig klubbviktning: Klubbviktningen, det vill säga fördelningen av vikten i klubbhuvudet, kan påverka svingens balans och träffkänsla. Felaktig klubbviktning kan påverka bollflykt och kontroll.
 3. Felaktig lie-vinkel: Lie-vinkeln på järnklubbor är särskilt viktig eftersom den påverkar träffpunkten på klubbladet. Att ha en felaktig lie-vinkel kan leda till felaktiga träffar och dålig kontroll.
 4. Felaktig greppstorlek: Greppstorleken på järnklubborna påverkar din komfort och förmåga att hålla klubban korrekt. Att ha fel greppstorlek kan påverka svingens stabilitet och träffkänsla.

Genom att arbeta med en erfaren custom fitting-specialist och vara tydlig med dina behov kan du undvika dessa vanliga misstag och hitta järnklubbor som passar din spelstil.

Hur kan jag boka en custom fitting för golfklubbor?

För att boka en custom fitting för golfklubbor kan du följa dessa steg:

 1. Välj en av våra medlemsbutiker som passar dig bäst. Alla medlemmar i PQ´s organisation är utbildade PGA Professionals och besitter rätt kunskap för att utföra custom fitting oavsett nivå på spelaren. 
 2. Genom att klicka på länken till någon av våra PGA tränare/medlemmar så blir du vidarebefodrad till deras egna hemsida där du bokar din custom fitting genom att fylla i formuläret på sidan. PGA tränaren kommer sedan kontakta dig för att boka en dag och tid som passar dig.
 3. När ni tillsammans bestämt dag och tid är din custom fitting bokad. 
 4. Innan utprovningen kan det vara bra att värma upp genom att göra några svingar på rangen. Ta med dina befintliga klubbor för att kunna jämföra.
 5. Under utprovningen kommer PGA tränaren att analysera din sving, testa olika klubbor och justeringar, och ge dig rekommendationer baserat på resultatet. Var öppen för att prova olika alternativ och ge feedback.

Genom att boka en custom fitting-session kan du få klubbor som är anpassade efter din spelstil och förbättra din prestation på banan.

Vilka är de senaste trenderna inom custom fitting av golfklubbor?

Inom custom fitting av golfklubbor finns det ständigt nya trender och tekniker som utvecklas för att optimera spelarens prestation. Här är några av de senaste trenderna inom custom fitting:

 1. Dataanalys och svingmätning: Avancerade tekniker, såsom svinganalysprogram och radarhastighetsmätare, används för att analysera spelarens sving och klubbhuvudets rörelse genom impactzonen. Genom att använda dataanalys kan custom fitting-specialister få exakt information om spelarens sving och använda detta som underlag för klubbanpassningen.
 2. Anpassning av klubbhuvudets viktning: Custom fitting-specialister experimenterar med olika sätt att justera klubbhuvudets viktning för att förbättra svingens balans och träffkänsla. Genom att finjustera klubbhuvudets viktning kan man åstadkomma ökad stabilitet och precision i svingen.
 3. Användning av 3D-utskrifter: 3D-utskriftsteknik har börjat användas för att skapa skräddarsydda klubbhuvuden med unika egenskaper. Genom att utnyttja 3D-utskrift kan tillverkare skapa klubbor som är skräddarsydda för varje individ och som uppfyller specifika behov.
 4. Virtual Reality (VR) och simulerade spelupplevelser: Genom att använda VR-teknik och simulerade spelupplevelser kan spelare få en realistisk uppfattning om hur klubborna kommer att fungera på banan. Detta ger spelaren en chans att testa olika klubbor och justeringar innan de fattar ett beslut.

Dessa trender inom custom fitting fortsätter att utvecklas och erbjuda golfare ännu mer exakta och skräddarsydda klubbor för att förbättra deras spelupplevelse.

Hur vet jag om mina befintliga golfklubbor behöver custom fitting?

Om du undrar om dina befintliga golfklubbor behöver custom fitting finns det några tecken att vara uppmärksam på:

 1. Inkonsekventa resultat: Om du märker att dina slagresultat varierar kraftigt eller är inkonsekventa kan det vara ett tecken på att klubborna inte passar din sving eller spelstil.
 2. Obehag eller smärta: Om du upplever obehag eller smärta under eller efter att ha spelat kan det bero på att klubborna inte är rätt anpassade efter dina fysiska egenskaper. Felaktiga klubbor kan belasta leder och muskler på fel sätt.
 3. Svingtekniska problem: Om du har svårt att träffa bollen konsekvent eller har svårt att kontrollera riktning och träffsäkerhet kan det vara ett tecken på att klubborna behöver justeras för att passa din sving.
 4. Klubbhuvudets slitage: Om klubbhuvudets träffytor visar tydliga tecken på slitage på specifika områden kan det indikera att klubborna behöver anpassas för att undvika onaturlig slitage.

Om du upplever något av dessa tecken kan det vara en bra idé att överväga att genomgå en custom fitting-session för att få klubbor som är bättre anpassade efter dina behov.