COBRA DARKSPEED DRIVERS | HASTIGHET SOM ÖVERSTIGER ALLA GRÄNSER

COBRA DARKSPEED DRIVERS | HASTIGHET SOM ÖVERSTIGER ALLA GRÄNSER

Cobras senaste tillskott i driverfamiljen, DARKSPEED, är en triumf av nydanande aerodynamisk design, förfinad PWR-BRIDGE viktteknik och en avancerad, AI-utvecklad träffyta.

Med tre distinkta modeller - LS, X och MAX - erbjuder Cobra en skräddarsydd lösning för golfare på alla nivåer att uppnå längre och rakare drives.

DARKSPEED-drivers står ut med sin unika aerodynamiska design och nyskapande viktplacering, optimerad för att förbättra prestandan för ett brett spektrum av golfare. 

DARKSPEED LS är skapad för golfare med hög svinghastighet som söker kontroll över sina slag och maximal längd genom låg spinn. Den har en upphöjd bakre kant, en rundad krona och en kompakt träffyta för att minska luftmotståndet. Inom LS-serien finns även en 8-graders modell, inspirerad av en prototyp skapad för världsmästaren i long driving, Kyle Berkshire, där aerodynamiken är optimerad till max. 

DARKSPEED X, som är riktad mot en bredare spelargrupp som eftersträvar en kombination av hög bollhastighet och förlåtande egenskaper, har en mediumhög bakre kant och en strömlinjeformad design. 

DARKSPEED MAX är designad för spelare som behöver de mest förlåtande egenskaperna och/eller en draw-bias, med en lägre bakre kant för maximal förlåtande effekt och en vikt i hälen för att underlätta en draw eller räta ut en slice.

– "Det aerodynamiska paketet i den nya DARKSPEED-familjen av drivers är vårt mest avancerade hittills," säger Mike Yagley, Vice President of Innovation, Cobra Golf. "Vi fortsätter att driva på utvecklingen inom aerodynamisk design, viktfördelning i klubban och förlåtande egenskaper för att genom teknik och innovation erbjuda golfare de mest avancerade och högpresterande klubborna på marknaden."

De justerbara och flyttbara vikterna gör det möjligt för golfare att anpassa sin driver för att uppnå önskad förlåtande effekt, bollens utgångsvinkel och spinn. LS-modellen har tre vikter: två på 3 gram och en på 12 gram som kan flyttas mellan två positioner fram och en bak. X-modellen har en vikt fram och en bak, medan MAX-modellen har en vikt långt bak och en i hälen för att maximera förlåtande egenskaper och underlätta en draw.

cobra-darkspeed-drivers

PWR-BRIDGE är en intern vikt placerad lågt och framåt, men inte fäst i sulan, vilket möjliggör större flex i sulan och därmed träffytan för högre bollhastighet. Den L-formade träffytan PWRSHELL, som sträcker sig ner i sulan, ökar trampolineffekten i nedre delen av träffytan, en teknik som Cobra framgångsrikt använt i sina järnklubbor och nu vidareutvecklat för drivers. Denna konstruktion resulterar i längre slag vid tunna träffar eftersom sweetspot blir större. H.O.T. Face Technology är en AI-designad baksida av träffytan som ger jämnare värden för både bollhastighet och spinn över en större del av träffytan, vilket resulterar i fler långa slag. Alla tre DARKSPEED-drivers är tillverkade med en förstärkt titanram samt kolfiber i kronan och sulan för att skapa optimal viktfördelning och maximal stabilitet. Kolfiberkronan är 30% tunnare, vilket möjliggör att mer vikt kan placeras lågt och framåt i PWR-BRIDGE-strukturen.

DARKSPEED-driverfamiljen har också Cobras MyFly® 8 med SmartPad®-teknologi, som gör det enkelt att justera både loft och lie upp till +1,5 eller -1,5° i åtta olika lägen. SmartPad är en suldesign som gör att drivern ligger stabilt oavsett loft- och lie-inställning. 

DARKSPEED-drivers finns i tre modeller för att optimera prestanda för alla typer av spelare. De tre modellerna är olika designade när det gäller spinn, förlåtande egenskaper och bollbana, och i år skiljer de sig mer åt än någonsin. Detta gör det lättare för en fitter att jobba med olika skaft för att hitta den perfekta drivern för varje golfare.

  • DARKSPEED LS

    är Cobras snabbaste driver med en unik aerodynamisk form. En driver designad för bättre spelare som kräver låg launch och låg spinn för maximal längd och för att kunna forma slagen. För ytterligare justering finns tre vikter i sulan (1x12 gr och 2x3 gr) placerade långt fram mot häl och tå samt lång bak för att kunna förändra bollflykten så att den passar spelaren.

  • DARKSPEED X

    är designad för att tilltala det bredaste spektrumet av spelare och har aerodynamisk form för högre klubbhastighet. En vikt längst bak och en vikt nära träffytan gör att spelaren kan ställa in drivern för lågt spinn och högre bollhastighet, eller mer spinn och en mer förlåtande klubba.

  • DARKSPEED MAX

    är den stabilaste och mest förlåtande av de tre modellerna, och har en vikt placerad bak och en mot hälen. Genom att placera 12 gr-vikten bak och 3 gr-vikten mot hälen upplever spelaren en stabil hög bollbana med en svag draw. När den tyngre vikten på 12 gr placeras i hälpositionen blir det lättare att ta bort en elak slice för längre och rakare slag. DARKSPEED MAX-drivern finns också i en dammodell med en mattsvart ram, en blank kolfiberkrona samt isblå detaljer.

DARKSPEED är snyggt mattsvart med små detaljer i svart, blått eller rött beroende på modell. Det rena utseendet är en fröjd att titta ned på vid adressering av bollen. Till klubban medföljer ett helsvart headcover som bidrar till den höga premiumkänslan.

DARKSPEED LS DRIVER

Loft: 8,0, 9,0 och 10,5° (justerbart ±1,5° i åtta lägen). Längd: 45,5”. Skaft: UST LIN-Q White 6. Grepp: Lamkin Crossline.

DARKSPEED X DRIVER

Loft: 9,0, 10,5 och 12,0° (justerbart ±1,5° i åtta lägen). Längd: 45,5”. Skaft: UST LIN-Q Blue 6. Grepp: Lamkin Crossline.

DARKSPEED MAX DRIVER

Loft: 10,5 och 12,0° (justerbart ±1,5° i åtta lägen). Längd: 45,5”. Skaft: UST LIN-Q Red 6. Grepp: Lamkin Crossline.

WOMEN’S DARKSPEED MAX DRIVER

Loft: 12,0° (justerbart ±1,5° i åtta lägen). Längd: 44”. Skaft: UST Helium Nanocore 4. Grepp: Lamkin Crossline.

DARKSPEED är tillgänglig i butik 19 januari. Rekommenderat pris är 6 000 SEK