TaylorMade Golf Nya Qi10 Fairway och Qi10 Rescue Familjen

TaylorMade Golf presenterar helt nya Qi10 Fairway och Qi10 Rescue

TaylorMade Golf fortsätter sin teknologiska innovation inom fairwaywoods och hybrider med introduktionen av den helt nya Qi10-familjen.

BASINGSTOKE, Hants. (9 januari 2024) – TaylorMade Golf fortsätter sin tekniska innovation med lanseringen av fairwayklubbor och hybrider i helt nya Qi10-familjen. Här finns massor av banbrytande teknik, som fairwayklubbornas Infinity Carbon Crown och hybridernas exakta viktning och form. 

Förbeställ TaylorMade Qi10 Fairwaywoods och Rescue här >

Både fairwayklubborna och hybriderna finns i tre olika modeller: Qi10, Qi10 Max och Qi10 Tour. De är tillgängliga för beställning från och med 9 januari 2024. 

Alla fairwayklubbor och hybrider i Qi10-familjen har en träffyta med unikt optimerad konstruktion fokuserad på maximal bollhastighet över hela träffytan för varje individuellt loft. TaylorMades ingenjörer har använt iterativ datorsimulering för att bestämma individuella former och tjocklekar i syfte att maximera det fjädrande området kring den punkt där spelare har störst sannolikhet att träffa bollen med varje enskild modell av fairwayklubborna. 

TaylorMade Golf Nya Qi10 Fairway och Qi10 Rescue Familjen

Fairwayklubborna Qi10, Qi10 Max och Qi10 Tour har alla den helt nya Infinity Carbon Crown-toppen som ger en avskalad och elegant look intill bollen samtidigt som den optimerar prestandan. Ingenjörerna har använt den här nya konstruktionen för att forma om klubban och flytta mer vikt längre ned i klubbhuvudet i syfte att bibehålla det stora motståndet mot vridning med en något större och mer förtroendeingivande träffyta samt högre bollhastighet.

Qi10 Fairway: Den perfekta kombinationen av längd och förlåtande egenskaper

Qi10 är den mest använda fairwayklubban både på touren och bland amatörer, och har en perfekt kombination av längd och förlåtande egenskaper medan den exakt placerade tyngdpunkten ger hög utgångsvinkel med mindre spinn.

"En sak som golfspelare kanske inte känner till är att stålmodellen av TaylorMades fairwayklubbor år efter år är en av de populäraste på touren. Med Qi10s förbättrade prestanda, tack vare Infinity Carbon Crown och omfördelad massa internt, tror vi att den trenden kommer att fortsätta. Det här är en mycket avskalad design som ger det härliga ljud och den kraftfulla längd som TaylorMades fairwayklubbor är kända för.” -- Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation
 
Qi10 Fairway har beprövad TaylorMade-teknik, som Thru-Slot Speed Pocket™ och laseretsad topplinje. De här egenskaperna ger högre bollhastighet vid kontakt lågt på träffytan samt bidrar till konsekvent och bättre sikte. V Steel™-sulan på Qi10 Fairway är en suldesign som ger bättre kontakt med marken och större mångsidighet.

Interna viktkapslar har positionerats för balanserad prestanda med vikt fördelad lågt och långt fram samt lågt och långt bak för en het bollbana med mycket förlåtande egenskaper.

Qi10 Max Fairway: Extremt förlåtande och lättspelad

Qi10 Max Fairway tar TaylorMades beprövade formel för den här typen av golfspelare och vidareutvecklar den i en extremt förlåtande och lättspelad fairwayklubba. Den utökade formen från träffytan och bak ger större motstånd mot vridning, vilket är avsett att förbättra stabiliteten i träffen. En lägre profil och extremt stort motstånd mot vridning ger högre utgångsvinkel och förlåtande egenskaper över hela träffytan, vilket gör detta till TaylorMades mest förlåtande fairwayklubba någonsin.

I ett avsteg från traditionerna har Qi10 Max Fairway en konstruktion med ultrastort motstånd mot vridning där en lågt placerad tyngdpunkt kombineras med ett förtroendeingivande huvud på 200cc. Interna viktkapslar är utformade för maximalt förlåtande egenskaper med tyngdpunkten placerad extremt låg och långt bak, vilket gör detta till den mest lättspelade TaylorMade-fairwayklubban i serien. 

Qi10 Tour Fairway: Tre fairwayklubbor i en

Qi10 Tour är en fairwayklubba med huvud i titan, vilket frigör ytterligare massa för exakt placering av tyngdpunkten i en kompakt form med tourmeriter. Den har ett viktsystem med lägre profil och en skjutbar vikt på 50 gram samt en 2° loft sleeve som ger mångsidiga bollflyktsalternativ. Spelaren kan flytta bak vikten för högre utgångsvinkel och större stabilitet, centrera den för allroundprestanda eller flytta den längre fram för en lågspinnande bollflykt med maximal längd.

Nyheter i Qi10 Tour Fairway är en integrerad TSS-vikt och den innovativa Infinity Carbon Crown-toppen. Med TSS-vikten kan svingvikten anpassas med hög precision medan kolfibertoppen ger en elegant och avskalad look intill bollen samt underlättar siktet.

Qi10 Tour är försedd med ett antal beprövade TaylorMade-innovationer, som multimaterialkonstruktion i titan och kolfiber, laseretsad topplinje och Twist Face®. Dessa egenskaper kombineras sömlöst för en allmänt förbättrad prestanda i olika lägen på banan. 

Priser, tillgänglighet och specifikationer

Fairwayklubborna i Qi10-familjen kan förbeställas från och med 9 januari 2024. Qi10 Max och Qi10 kommer till butik 2 februari 2024 och Qi10 Tour kommer till butik 16 februari 2024. 

Qi10-fairwayklubborna har ett rekommenderat cirkapris på 4 499 kronor och är tillgängliga som 3W (15°, höger och vänster), 3HL (16,5°, höger), 5W (18°, höger och vänster), 7W (21°, höger och vänster) och 9W (24°, höger) med Fujikura Ventus TR Blue FW 6 (R, S, X).

Qi10 Max-fairwayklubbor har också rekommenderat cirkapris på 4 499 kronor och är tillgängliga både i höger och vänster som 3W (16°), 5W (19°) och 7W (22°) med Fujikura Speeder NX TCS 50-skaft (A, R, S). Qi10 Max finns även i damversion med samma loft och ett Fujikura Speeder NX TCS 40-skaft till samma pris. 

Qi10 Tour-fairwayklubbor har ett rekommenderat cirkapris på 5 399 kronor och är tillgängliga både i höger och vänster som 3W (15°) och 5W (18°). 

Qi10-, Qi10 Max- och Qi10 Tour-fairwayklubborna har Golf Prides Z-Grip Plus2 0.600 52g-grepp. QI10 Max-fairwayklubbor för damer har Lamkins ST Soft Grey/White 0.580 40g-grepp. 

Qi10 Rescue-familjen

Rescue™-modellerna Qi10 och Qi10 Max i Qi10-familjen har den helt nya Carbon Crown-toppen som frigör massa för optimal viktfördelning och förlåtande egenskaper. De olika modellerna har individuellt designad form med extrastora Qi10 Max, klassiska Qi10 och kompakta Qi10 Tour.

Qi10 Rescue har internviktning framtill och baktill med lågt placerad tyngdpunkt, vilket ger en mångsidig och lättspelad Rescue med extrem längd och hög utgångsvinkel. Den medelhöga träffytan gör hybriden lättspelad i tajta lägen och förtroendeingivande från tee. Både Qi10- och Qi10 Max-hybriderna har beprövad V Steel™-sula som ger bättre kontakt med marken och större mångsidighet.

Med en bakåtlutande perimeterviktning och ultralågt placerad tyngdpunkt är Qi10 Max en mångsidig Rescue utvecklad för hög utgångsvinkel och maximalt förlåtande egenskaper. Den lägre träffytan ger hög utgångsvinkel i alla lägen. 

Qi10 Tour Rescue har en högre, smidd C300-träffyta med högre tå, vilket ger en look och prestanda för spelare som vill ha den ultimata kombinationen av längd och kontroll med en järnklubbas kontakt med marken och utmärkt mångsidighet. Intern tå/häl-viktning ger mer förlåtande egenskaper och en mer kompakt look.

Hela Qi10 Rescue-familjen har Thru-Slot Speed Pocket för optimering av bollhastigheten vid kontakt lågt på träffytan och en Twist Face-träffyta med korrigerande vinklar som motverkar spelares vanligaste missar och ger rakare slag.

Priser, tillgänglighet och specifikationer

Qi10-, Qi10 Max- och Qi10 Tour-hybrider kan förbeställas från och med 9 januari 2024 och kommer till butik 2 februari 2024. 

Qi10 Rescue har ett rekommenderat cirkapris på 3 899 kronor och tillgängliga loft är 3-19° (höger och vänster), 4-22° (höger och vänster), 5-25° (höger och vänster), 6-29° (endast höger) och 7-33° (endast höger) med Fujikura Ventus TR Blue HB (5A, 6R, 7S). 

Qi10 Max Rescue har också ett rekommenderat cirkapris på 3 899 kronor och tillgängliga loft är 3-20° (höger och vänster), 4-23° (höger och vänster), 5-27°, 6-31° (endast höger) och 7-35° (endast höger). Standardskaft är Fujikura Speeder NX TCS 50 (A, R) och 60 (S). Ett damspecifikt alternativ finns också med Fujikura Speeder NX TCS 40-skaft.

Både Qi10 Max och Qi10 Rescue har Lamkins Crossline 360 Black/Blue 47g-grepp. Qi10 Max för damer har Lamkins ST Soft Grey/White 0.580 40g-grepp.

Qi10 Tour Rescue har ett rekommenderat cirkapris på 3 999 kronor och erbjuds i loften 2-17° (endast höger), 3-19,5° (höger och vänster) och 4-22° (höger och vänster). Greppet är Golf Prides Z-Grip Plus2 0.600 52g.