TaylorMade presenterar 2024 års Qi-järnklubbor

TaylorMade presenterar 2024 års Qi-järnklubbor

Utvecklade för längd och precision: TaylorMade presenterar 2024 års Qi-järnklubbor – spelförbättrande klubbor med en optimal kombination av längd och precision

BASINGSTOKE, Hants (9 januari 2024) – TaylorMade Golf presenterar de helt nya Qi-järnklubborna, där en blandning av minimalistisk estetik och avancerad multimaterialteknik levererar en optimal kombination av längd, precision och solid känsla i ett förtroendeingivande och spelförbättrande paket.

Förbeställ TaylorMade Qi10 Järnklubbor här >

Qi-järnklubborna bygger på individuellt optimerade huvuden, organiskt designade träffytor och FLTD CG, vilka samverkar för att hjälpa spelare att minimera missar åt höger. Det är ingen hemlighet att många spelare som väljer spelförbättrande klubbor har problem med en slice. Så varför har de ledande spelförbättrande järnklubborna inbyggd fade-tendens i de långa järnklubborna? Oroa dig inte, våra ingenjörer kliade sig också i huvudet. 

Därför har vi utvecklat de helt nya Qi-järnklubborna med betydligt mindre högertendens, vilket ger rakare slag med bättre precision. I diagrammet nedan kan du se hur Qi-järnklubborna står sig mot andra ledande spelförbättrande set.

"Qi-järnklubborna representerar en fusion av prestanda och design, med en kombination av längd och precision med en solid känsla som är oväntad i spelförbättrande järnklubbor. Vi har använt flera olika tekniker för att göra detta möjligt och vårt mål är att ge spelare längd och precision med bättre prestanda än konkurrenterna." 

  • Matt Bovee, Director of Product Creation, Irons

Heltäckande teknik | Integrated System Design

Qi-järnklubborna innebär premiär för TaylorMades nya Integrated System Design – en tekniksvit för individuell optimering av varje enskilt huvud. Fördelen med vårt system är möjligheten att utöka samverkan mellan nyckeltekniker i utvecklingsprocessen. 

Detta är av största vikt eftersom träffytans konstruktion, Speed Pocket-egenskaperna och massafördelningen är sammanflätade och tillsammans påverkar bollhastigheter, utgångsvinklar och spinntal.

Cap Back Design och Speed Pocket-tekniken bygger på träffytornas organiska geometrier, och denna heltäckande metodik trimmar in prestandan för varje enskilt huvud för att säkerställa optimala längdintervall, enastående bollhastigheter och konsekventa utgångsvinklar genom hela setet.

Järnfyra och järnfem har en lägre ribbkonstruktion på baksidan, vilket ger lägre tyngdpunkt och därmed högre utgångsvinkel och hög bollflykt. I andra änden har de kortare järnen en ribbkonstruktion på baksidan med extra mycket tå/häl-viktning som ger större motstånd mot vridning och mer förlåtande egenskaper med möjligheten till kontrollerad bollflykt med scoring-klubborna. FLTD CG spelar också en viktig roll i optimeringen av prestandan genom hela setet. 

Lite förenklat är fördelen med FLTD CG att det är enklare att få upp bollen med långa järnklubbor och de korta järnen ger större kontroll. Eftersom det i allmänhet är svårare att få upp bollen med de långa järnklubborna har vi strategiskt positionerat tyngdpunkten lägre för att enklare få bättre utgångsvinkel. Tyngdpunkten placeras progressivt högre upp i de korta järnen, vilket ger större kontroll med bättre utgångsvinkel, spinn, bollbana och precision. Denna intuitiva konstruktionsmetodik är en nyhet i våra spelförbättrande klubbor. 

Andra generationen av Cap Back Design™ har nu Toe Wrap Construction, vilket kombinerar fördelarna med ett ihåligt huvud och de i en traditionell hålrumskonstruktion, där baksidan i stål ersatts med ett mer effektivt kompositmaterial. Resultatet är synergier i konstruktionen med optimal massafördelning, avskalade linjer och tillfredsställande ljud och känsla som påminner om en Player's Distance-järnklubba, till exempel P·770 eller P·790.

Enastående ljud och känsla

För bättre ljud och känsla har 2024 års Qi-järnklubbor omdesignade HYBRAR Echo-dämpare i järnfyra till järnnio. Dessa dämpare är individuellt utformade för varje enskild järnklubba och har strategiskt placerade ribbstrukturer bakom träffytan. Järnklubbornas träffyta samverkar med dämparen, vilket effektivt reducerar oönskade vibrationer. Echo Damper-konstruktionen samverkar också med Cap Back Design och ett 360 grader utskuret hålrum med en topplinje med Thick-Thin-geometri för maximal COR och förlåtande egenskaper utan att kompromissa med det kraftfulla ljudet och den härliga känslan.

"Det här järnklubborna är urtypen för TaylorMades fortsatta evolution av spelförbättrande konstruktioner. Vi bibehåller fokus på lättspelade klubbor med förlåtande egenskaper och förpackar dem i en avskalad look som alla golfspelare skulle vara stolta över att lägga i bagen. Kort sagt så levererar vi både längd och förlåtande egenskaper i ett paket med mer konsekventa resultat och större precision, med större sweetspot och en känsla som påminner om smidda järnklubbor."

  • Matt Bovee, Director of Product Creation, Irons

Qi HL-järnklubbor | High & Light

Qi HL-järnklubborna är utvecklade för spelare som vill ha högre utgångsvinkel och högre klubbhastighet. Loftkonfigurationen är ungefär 2° högre jämfört med Qi-standardmodellen, vilket bidrar till att ge Qi HL högre utgångsvinkel. En annan definierande egenskap är viktreduktionen, där motsvarande Qi HL är upp till 26 gram lättare än en vanlig Qi-järnklubba för att öka klubbhastigheten och generellt förbättra prestandan för den här specifika typen av spelare. Standardskaft är KBS Max LITE (stål) och Fujikura Speeder NX 50g (grafit), tillgängliga i A-, R-, S-flex.

Specifikationer, pris och tillgänglighet

Qi-järnklubbor kan förbeställas 9 januari och kommer till butik 2 februari 2024, med ett rekommenderat cirkapris per järnklubba på 2 072 kronor med stålskaft och 2 286 kronor med grafitskaft. De erbjuds som J4–PW, AW, SW och LW, och har KBS Max MT 85-stålskaft (R, S) eller Fujikuras Ventus Blue-grafitskaft (5A, 6R och 7S). Qi HL erbjuds som J5–PW, AW och SW, med KBS Max Lite-skaft (R, S). För damer har Qi- och Qi HL-järnklubborna Fujikura Speeder NX TCS-skaft.