TaylorMade Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10 Drivers

TaylorMade Golf presenterar 2024 års drivers - Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10

Upplev drivar i 10K: TaylorMade Golf presenterar 2024 års drivers, Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10. Med MOI-talet 10 000 har Qi10 Max förlåtande egenskaper på en aldrig tidigare skådad nivå.

Förbeställ TaylorMade Qi10 Drivers här >

BASINGSTOKE, Hants. (9 januari 2024) – TaylorMade Golf, branschledande inom teknik och innovation, presenterar den mest förlåtande driverfamiljen företaget någonsin producerat med den banbrytande serien Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10. Den här högteknologiska serien låser upp en helt ny nivå av förlåtande egenskaper, där Qi10 Max når den magiska gränsen för motstånd mot vridning, MOI, på 10 000 g-cm².

"Vi är vana vid att bryta ny mark och att alltid blicka framåt. Från den första träklubban i metall till 60X Carbon Twist Face har vi fortsatt att flytta fram gränserna för innovation när vi gjort genombrott. 10K motstånd mot vridning är ännu ett av dessa genombrott i TaylorMades långa historia av att driva branschen framåt." – Brian Bazzel, VP of Product Creation

VAD BETYDER 10K MOI FÖR GOLFSPELARE?

Kort sagt betyder ett högre MOI-tal mer förlåtande egenskaper. Högre MOI minskar huvudets rotation vid kontakt utanför sweetspot, vilket bibehåller bollhastigheten vid orena träffar och ger mer konsekventa utgångsförhållanden. Detta är förlåtande egenskaper som kan mätas. Qi10 Max är en driver med ett sammanlagt MOI-tal på 10 000 g-cm² (10K), en bedrift som bygger på avancerade lättviktsmaterial, en nydesignad huvudform och strategisk massafördelning. 

Qi10 Max förlåtande egenskaper kan hjälpa spelare på alla nivåer, från medelgolfare till Major-vinnare som Team TaylorMades Nelly Korda.

Qi10 MAX: FYRA NYCKELTEKNIKER 

Formeln för att uppnå en optimalt presterande 10K MOI-driver kräver en enhetlig integrering av fyra nyckeltekniker:

  • Avancerad konstruktion med Infinity Carbon Crown: TaylorMades avancerade konstruktionsteknik ger möjlighet till strategisk massafördelning, vilket placerar tyngdpunkten lågt och långt bak för optimal utgångsvinkel och spinn samt bibehåller det stora motståndet mot vridning. Den nya toppen täcker 97 procent av ytan och ger en ren och elegant look.
  • Optimerad huvudform: Qi10 Max har en lägre huvudform, utsträckt från träffytan och bakåt, med en koncentrerad massa som optimerar tyngdpunktens placering. Den unika huvudformen är en stor faktor i klubbhuvudets motstånd mot vridning genom att den möjliggör placering av massa längre från klubbhuvudets centrum. 
  • Kolfiberteknik i träffytan: Qi10 Max har den tredje generationen av 60X Carbon Twist Face®, vilket ger hög bollhastighet i sweetspot och bibehåller bollhastigheten även vid orena träffar. Den här tekniken fungerar tillsammans med en omdesignad infästning av träffytan, där de båda fjädrar tillsammans för en effektiv optimering av energiöverföringen i träffen.
  • Skaft med lägre vridmoment: Baserat på TaylorMades omfattande forskning och tester utvecklades ett skaft med lägre vridmoment, vilket hjälper träffytan att stängas i träffen. Denna innovation är den sista pusselbiten i jakten på 10K MOI med TaylorMade-prestanda.

"Jakten på 10K är summan av ett antal olika, beprövade TaylorMade-tekniker som integrerats i en ny form i Qi10 Max, vilket bokstavligt talat givit oss TaylorMades mest förlåtande driver någonsin, med det högsta MOI-tal vi någonsin uppnått. Utöver det har evolutionen av 60X Carbon Twist Face försetts med en ny, blå färg och topplinje med hög kontrast som tillsammans med Infinity Carbon Crown ger en mycket avskalad och modern look intill bollen." 

-- Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation

Qi10 LS: FÖRLÅTANDE EGENSKAPER, JUSTERINGSMÖJLIGHETER OCH PRESTANDA FÖR BÄTTRE SPELARE

Qi10 LS är en lågspinnande driver med lägre utgångsvinkel, utvecklad för optimering av prestanda för spelare med högre svinghastigheter och mer spinn. Med en högre träffyta och mer kompakt form kommer Qi10 LS att bli favoritdrivern för många av Team TaylorMades tourspelare. 

Qi10 taylormade

Infinity Carbon Crown, som används i hela Qi10-familjen, utgör ett betydande framsteg i TaylorMades utveckling av kolfibertoppar. Den nya designen utökar kolfiberdelen till huvudets ytterkanter och placerar den i linje med träffytans överkant, vilket maximerar massabesparingarna. Denna innovativa teknik reducerar onödig vikt som tidigare var placerad i mindre fördelaktiga positioner, vilket resulterar i optimal omfördelning av massa för lägre tyngdpunkt och bättre spinnegenskaper – mycket viktiga faktorer för spelare som väljer Qi10 LS-drivern. 

Qi10 LS har också en ny, mer effektiv skjutbar vikt med en enskild stålvikt på 18 gram i ett innovativt spårsystem. Strategiskt formad sula ger bättre aerodynamik med minskad turbulens. 

Med den omdesignade strukturen kan den justerbara vikten flyttas längre fram och längre ned än tidigare, vilket ger en lägre balanspunkt och optimerat motstånd mot vridning för mer förlåtande egenskaper och lågspinnande prestanda.

Qi10: FULLSTÄNDIG PRESTANDA

Qi10-drivern har en strategisk konstruktion som optimerar längden samt ger mer förlåtande egenskaper, allt i ett elegant och förtroendeingivande paket. Qi10 har en lägre placerad tyngdpunkt och ett större motstånd mot vridning än tidigare TaylorMade-drivers i den här kategorin, vilket ger en driver för spelare som vill ha den optimala kombinationen av längd och förlåtande egenskaper.

En helt ny och något större form intill bollen kombineras med Infinity Carbon Crown-toppens eleganta look och topplinjen med hög kontrast, vilket underlättar siktet och ger större självförtroende för golfspelare på alla nivåer. Qi10 har en omdesignad 60X Carbon Twist Face-träffyta som är betydligt lättare än traditionell titan och ger en mer effektiv energiöverföring med ny supportstruktur som bidrar till högre bollhastigheter. Träffytan är också utvecklad för att bättre bibehålla bollhastigheten även vid träffar utanför sweetspot.

Hela Qi10-familjen med drivers har en loft sleeve på fyra grader (+/–2°) och bygger på beprövad TaylorMade-teknik, till exempel Thru-Slot Speed Pocket™ som optimerar bollhastigheten vid kontakt lågt på träffytan. 

PRIS, SPECIFIKATIONER OCH TILLGÄNGLIGHET

Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10 kan förbeställas från och med 9 januari 2024 och kommer till butik 2 februari 2024. 

Qi10 Max har ett rekommenderat cirkapris på 6 999 kronor och är tillgänglig både för höger- och vänsterspelare med 9,0°, 10,5° och 12,0° loft. Standardskaft är Fujikura Speeder NX TCS 50 (A, R, S) och Mitsubishi Diamana T+ 60 (R, S, X). Qi10 Max finns även i en damspecifik version med 10,5° och 12,0° loft med Fujikura Speeder NX TCS 40-skaft. En HL-lättviktsversion (High & Light) av Qi10 Max är tillgänglig som custom med både 10,5° och 12,0° loft.

Qi10 LS har ett rekommenderat cirkapris på 7 299 kronor och finns med följande loft: 8,0° (höger), 9,0° (höger och vänster), 10,5° (höger och vänster). Det finns två skaftalternativ, Mitsubishi Tensei AV Limited Blue 65 (R, S, X) och Mitsubishi Tensei AV Limited Black 65 (S, X).

Qi10 har ett rekommenderat cirkapris på 6 999 kronor med loft på 9,0° (höger och vänster), 10,5° (höger och vänster) och 12,0° (höger). Drivern är utrustad med Fujikura Ventus TR Blue 5- (A, R, S) och Mitsubishi Diamana T+ 60-skaft (R, S, X). 

Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10 har GolfPrides Z-Grip Black/Blue 0.600 52g-grepp. Damdrivern Qi10 Max har Lamkins ST Soft Grey/White 0.580 40g-grepp.